Skapa en magisk uteplats med enkla medel

Sommaren är äntligen här och vi vill alla spendera så mycket tid vi kan utomhus. Men för att kunna njuta av vår uteplats ordentligt behöver den inte bara vara funktionell, den ska också vara mysig och inbjudande. Med lite fantasi och enkla medel kan du skapa en magisk oas på din egen terrass eller balkong.

 

Belysning gör skillnad

Belysning är en viktig del av att skapa en mysig atmosfär. Prova att hänga upp ljusslingor i träden eller buskarna, eller placera ut lyktor och marschaller på bordet och runt om i rummet. Du kan också använda solcellslampor för att spara energi och få en fin effekt när det blir mörkt.

 

Textilier för extra mys

Mjuka textilier gör rummet mer ombonat och inbjudande. Släng ut filtar och kuddar i soffan och på stolarna, och lägg en mjuk matta på golvet. Du kan också använda gardiner eller tygstycken för att skapa rum i rummet och skärma av vinden.

 

Växter ger liv och färg

Växter ger inte bara en vacker grönska, de kan också rena luften och skapa en behaglig temperatur. Välj växter som trivs i den miljö du har på din uteplats, och var noga med att vattna och gödsla dem regelbundet. Du kan plantera blommor, örter, klätterväxter eller små träd i krukor eller direkt i rabatten.

 

Möbler för alla behov

Möblerna ska vara både bekväma och funktionella. Se till att du har tillräckligt med sittplatser för alla dina gäster, och välj möbler som passar din stil och dina behov. Du kan ha en soffgrupp för avkoppling, en matplats för mysiga middagar och en loungehörna för att umgås med vänner.

 

Glöm inte detaljerna

De små detaljerna gör oftast stor skillnad. Dekorera din uteplats med ljusstakar, vaser, krukor och andra accessoarer som du tycker om. Du kan också skapa en personlig touch genom att hänga upp foton, tavlor eller andra minnen på väggarna.

 

Med lite kreativitet och enkla medel kan du skapa en magisk uteplats som du och din familj kan njuta av hela sommaren.

 

Tips:

  • Om du har en liten uteplats kan du använda speglar för att skapa en rymligare känsla.
  • Du kan använda pallar eller lådor som extra sittplatser eller sidobord.
  • Om du vill ha en mer permanent lösning kan du bygga en pergola eller en altan.
  • Glöm inte att skapa en mysig plats för att grilla eller laga mat utomhus.